“Tartu maitse 2019”

Tänavusel toidufestivalil on festivalikülastajatel suurepärane võimalus valida “Tartu maitse 2019”. Kaheksa kodumaist suur- ja väiketootjat on välja valinud ühe põneva toote, mida festivalikülastajad saavad kohapeal degusteerida. Tootjad ja tooted on festivalialal märgistatud spetsiaalse “Tartu maitse” märgisega. Degusteerimine toimub festivali põhipäeval,
3. augustil vahemikus 12.00-13.00

Enim meeldinud toote poolt saab hääletada samuti vaid 3. augustil, vahemikus 12.00-13.00 festivali kodulehel www.maitsevtartu.ee ja Tartu Külastuskeskuses (Raekoja plats 1A).

Samuti hindab esmakordselt tänavusi “Tartu maitse 2019” tiitli nimel osalejaid hinnatud žürii.
“Tartu maitse 2019” žüriisse kuuluvad:
Joel Ostrat
Dimitri Demjanov
Henari Nõu
Lauri Ülenurm
Urpo Reinthal

Tartu Maitse 2019 konkursi kandidaadid

Zerna ökotalu rukkileib

Zerna Ökotalu on peretalu, kus põhitegevuseks on  teravilja kasvatus ning nendest mahejahu ja -helveste tootmine ja turustamine. Tegemist on peretaluga, kus kõik tööd tehakse ära pereliikmete endi poolt. Konkursil „Tartu Maitse 2019“ osalev rukkileib on oma puhtast  toorainest perenaise sooja  südame ja osavate kätega valmistatud ehe eestimaine  toode. Leivad küpsevad 25 kaupa taluköögi ahjus.

Zerna ökotalu on Põlvamaa „Rohelisema märgi“ ettevõte.

Krõbevahvel OÜ – Meevahvel

Krõbevahvel osaleb tootega MEEVAHVEL.  Meevahvel on hea tuju ja sooja südamega koduköögis valmistatud maius. Vahvlid valmistab perenaine Leelo Mäesep.

Peipsi Kalamees OÜ – kalakonserv “Peipsi kohafilee tomatikastmes”

AS Peipsi  Kalamees asub Tartumaal, Peipsiääre vallas, Kolkja alevikus. Perefirma  AS Peipsi Kalamees loodi 1996 aastal. AS Peipsi Kalamees on spetsialiseerunud kalapüügile Peipsi järvest, turustame nii värsket, külmutatud,fileeritud, kui ka  kiviahjus  valmistatud suitsukala. 2019 aastal alustasime oma firmas kalakonservide tootmist. Meie konservid on valmistatud kohalikust toorainest käsitööna ega  sisalda E-ained ega konservante.

“Peipsi kohafilee tomatikastmes” on valmistatud käsitööna,  sisaldab Peipsi  järvest meie poolt püütud kala, mis on fileeritud ja seejärel  praetud. Kohafilee on tomatikastmes, millele on lisatud naturaalsed maitseained. Konserv on autoklaavitud.

Matsimoka  OÜ – Traditsiooniline salaami

Salaami tegemiseks kulub 30 päeva. Selleks valmistame oma tootmises ette toorsalaami ning viime selle meie müügikohta valmima. Esimesel 3-5 päeval toimub fermentatsioon mille käigus langeb salaami Ph ja tekib iseloomulik hapukas maitse. Järgneva kuu aja jooksul toimub maitse arenemine ja lõplik valmimine.

Matsimoka on pereettevõte, mis valmistab ja müüb väga kvaliteetseid traditsioonilisel meetodil valmistatud lihatooteid.

BirchLagoon OÜ – kasemahl „Kasemünt“

MAHE EESTI KASEMAHL PIPARMÜNDIGA

Kasemünt on parim janukustutaja saunas, peale trenni või kuuma ilmaga. Sobib hästi ka tooniku asemele või mohjito tegemisel.

BirchLagoon OÜ on sertifitseeritud ökoloogilisest mahe kasemahlast trendijookide tootja, kelle toodetes on ürgset loodust ning meistrite puudutust. Oleme kasvuambitsiooniga ja pühendunud pereettevõte, kes on tõestanud, et kasutades kaasaegseid tehnoloogilisi lahendusi ja häid partnereid on võimalik olematu töötajate arvuga toota kümneid tuhandeid liitreid kasemahla ja kasemahla jooke.

Meie BirchLagoonis oleme vahendajaks Sinu tervise ja Eestimaa looduse vahel. Meie eesmärgiks on tuua Sinuni ürgne ja imepärase maitsega eluvesi uues kuues.
Et pakkuda Sulle ainult parimat, oleme läbi käinud pika tee! Selle tõestuseks ja jookide kvaliteedi kinnituseks on kõik meie tegevused ning komponendid mahe sertifitseeritud ja kontrollitud Põllumajandusametis ning Veterinaar- ja toidulaboris. Kõik meie tooted on 100% Eesti päritolu ega sisalda säilitusaineid.

Ostad pudeli, toetad MTÜ Nähtamatud Loomad

Rotaks Lihapood on „Tartu Maitse 2019“ konkursiks ette valmistanud oma farmi lambaliha grillvorsti lambasooles. Meie vorstimeistrite rohkem kui poole aasta töö tulemusena on valminud täiusliku maitsebuketiga lambaliha grillvorst lambasooles, mis koosneb 100% lambalihast ja mis on maitsestatud naturaalsete maitseainetega (muskaatpähkel, must pipar ja kardemon). Juhime tähelepanu veel sellele, et see toode on väga maitsev ahjusoojana! Selle vorstiga on nõnda , et kes korra proovib – see jälle seda osta soovib!

Maitsete Majakas OÜ

Soolakaramellikaste, konsistentsilt meenutab külmikust võetuna maa- või metspähklikreemi, tarbimis soovituseks on pannkoogid, suvised marjad, grillitud banaan ja jäätis. Rõhume vastutustundlikule tarbimisele.

Viinamärdi Talu

Juust Pecorello Brillo. Tegemist on viis kuud laagerdunud lambajuustuga, mis on „veidi vintis“ sest osa laagerdumisajast veedab see juust punaveiniga niisutatud  viinamarjakestades.

Tartu toidu- ja veinifestival